Passa’t a la Moda Catalana

Quan ens bé de gust anar de compres on anem?! A un centre comercial, a fer una volta pel carrer on hi ha les botigues que tenen la roba més”in”, o directament a les 3 o 4 marques que ens agraden més i allà ens firem! Zara,Stradivarius, MangoH&M, DesigualPull&Bear…

Però què tenen aquestes marques?! Són tan i tan bones com perquè tothom (bé un gran percentatge de persones) sigui fidel a aquestes i no es plantegi dues vegades confiar plenament amb ella?!
Doncs podria començar amb una gran publicitat que es fa difusió per la TV, revistes, Internet i xarxes socials i contactant així directament amb el client, fent-lo participar i opinar sobre els nous looks de la marca.

Però com a catalans i catalanes ens hem plantejat que hi ha moltes més marques de moda i dissenyadors que són de la terra i que fan coses realment precioses i còmodes?! Doncs sí, i en aquest article en citaré a tres però esta clar que n’hi ha moltíssims més.

Toni Francesc

Dissenyador català nascut a Barcelona on a la majoria d’edat comença a treballar a la empresa familiar, curiosament dedicada a la moda on més tard li permet crear la seva pròpia línia. El 2007 treu la seva primera col·lecció, on ja es pot veure l’estil fresc i dinàmic a les seves prendes i a més fa que siguin funcionals, destinades a una dona moderna, urbana i sofisticada.

A el dissenyador li agrada sortir al carrer i agafar inspiració de la gent, llavors projecte els seus sentiments i sensacions a les col·leccions, per així donar un missatge més proper.
El 2011 les col·leccions es posen a la venda a la botiga pròpia.

“Vull aconseguir la senzillesa i a la vegada l’impossible, que una prenda sembli fàcil tot i que no ho sigui”

      

Miriam Ponsa

Dissenyadora catalana que ha viscut ja des de petita immersa en la tradició familiar tèxtil, i això li va fer animar-se a crear la seva pròpia marca a l’any 2000 quan comença amb el seu projecte.
Li agrada estar constantment investigant i defineix el seu treball com “workin progress” treball en curs, i una cosa que la fa molt especial és que utilitza tècniques antigues, artesanes com la cistelleria, tapisseria i elaboració de teixits manual.

El 2007 Ponsa guanya el premi “Barcelona és moda” a la millor empresa emergent.
Podem trobar les seves prendes a la seva botiga de Manresa on abans era la antiga fàbrica de Francesc Ponsa, el seu pare.

      

Lurdes Bergada

Nascuda a Barcelona, va començar fent-se les seves pròpies prendes a mida, i en veure que la gent preguntava i s’interessava pels dissenys que es feia i l’estil propi que tenia que el 1973 va decidir crear la seva pròpia marca anomenada Plexiglas.

El 1988 la marca ja es comercialitza amb el nom de Lurdes Bergada i a dia d’avui ja té moltes botigues al seu nom. El 2001 treu la primera col·lecció per home.

           

Bé aquí tenim tres exemples de dissenyadors catalans independents amb estils propis molt diferents però compartint un sentiment i un respecte per la moda que fa que totes les prendes que creen transmetin molt més que una simple prenda.

 

 

 

 

 

 

 

La “deconstrucció” i transformació arriba a H&M

Maison Martin Margiela és una marca d’alta costura francesa que ha anat sempre al seu aire, ignorant els paràmetres i esquivant el marc convencional del món de la moda i qüestionant constantment els dictats de la moda. Una marca amb estil propi que busca la deconstrucció i transformació de peces i que vol reinventar el volum, modificar les formes i alterar el posicionament natural de les peces.

“Saps què és un Maison Martin Margiela quan t’oblides que el portes posat”      by MMM

Aquesta frase dona un reflex molt clar del que vol aconseguir la marca, comoditat total en el client, però sempre amb estil.

La col·lecció per H&M

Impressionant la col·lecció que H&M ha tret juntament amb la marca Maison Martin Margiela, un estil generalment oversize però liderat per la peça clau que és la americana, tan en home com en dona.

Destacaria els següents looks, crec que són atrevits però portables a la societat actual, tal hi com alguns altres looks de la nova col·lecció que crec que molt poca gent es decidiran a compara-se’ls.